adresa

Kavárna Koncept 0, Donská 3, Praha 10

pondělí 30. ledna 2012

Kulturní nalévárna Jarky Šiktancové- výstavy

Omlouvám se za odmlku…Ale ještě stihnu, spíš jako upomínky kvůli omezenému trvání tří výstav…Myslím, že by bylo dobré nenechat si je ujít! Začnu tedy podle jejich ohlášených konců – u jedné si myslím, že může být prodloužen, ale na takové dohady nelze spoléhat …Takže zde podle naléhavosti:
22.1. končí výstava JOŽA UPRKA / Evropan Slováckého venkova 1861-1940 – ve Valdštejnské jízdárně
To je čirá a projasněná krása! Nikdy se nenechte zmást tím, že byl folklór zneužíván minulým režimem, nepodléhejte předem dojmu, že je v něm všechno doslovné a snad až příliš srozumitelné. Až postřehnete dychtivost mladých žen, krásu mužskou i ženskou, podtrženou svítivostí bílých košil při slavnostech, oduševnělost ve tvářích náboženských výjevů, vyjeví se vám, že tento svět nepřestává být námětem pro celou řadu vzrušujících otázek.
29.1. končí výstava BOHUSLAV REYNEK ( 1892- 1971) – v Domě u Kamenného zvonu
Velmi jemný protipól ruchu Staroměstského náměstí, což jsem chtěla užít jako motto v době adventní - to jsem poněkud zmeškala. Ale na druhou stranu, po vánocích konečně skutečně nastala zima, napadl sníh a to hodí, protože ve světě Bohuslava Reynka sníh výraznou roli. Bílý sníh a tmavé čáry jeho malých obrázků. Vtáhne vás do ticha.
5.2.  končí výstava VÁCLAV RADIMSKÝ (1867- 1946) – v Městské knihovně
První monografická retrospektiva jednoho z předních českých krajinářů přelomu 19. a 20. Století. Pod vlivem Clauda Moneta si osvojil impresionistickou malbu, ve Francii, kde žil před první světovou válkou, se věnoval řece Seině , po návratu do vlasti se věnoval řece Labe. O krajinářství, o samotného malíře se vedou spory – nakolik může ještě dnes oslovovat člověka svým výtvarným výrazem. Zážitek, úvahy – nejen o krajinách.

úterý 3. ledna 2012

pletení v Novém roce

Vzhůru do 2012 s rukama plnýma jehlic a dousky plnými klubíček! 
V úterý se začíná až příští týden 10.1. a
čtvrteční již tento týden 5.1. v Deserterii (pozor!) na Náměstí míru. Jsme tam ovšem stále ještě na zkoušku, protože není jisté, zda nás tam budou chtít. Bohužel jsme se majitelce zdáli příliš rozpínavé a málo poživačné. Být pletařkou, zdá se, není žádná odpočinková činnost v pantoflíčkách, to je tak trochu (od)boj!
Hodně štěstízdravíspokojenostialásky v Novém roce! A pletací také!


P F  2 0 1 2

všem pletařčatům
pletařinkám a ev. pletařům
junior pletařkám
pletařkám
pletařkám
pletařkám
pletařkám!